Followers

Friday, May 11, 2012

# Tutorial 1: Nak Letak Music Box?



Selamat Malam...hello reader!hehe

Cara-cara? Mudah sahaja... hehehe..Korang ikut dulu arahan nim.. kalau korang tak dapat jugak korang comment la kat sini..kalau sy FREE,mybe saya bantu..Almaklum lah ni Tutorial pertama saya...

1. Click this NAK BUAT MUSIC BOX ?
2. Dah enter? OK,lets choose the colour.. hehe..But,JANGAN!tekan Done lagi..
(ingat tau!)
3. After that,u go straight to EDIT PLAYLIST (kat sini keluar banyak
kolum2 kan?)Apa fuction kolum2 tu, **Masukkan tajuk lagu dan URL lagu.
4. Tau tak nak Masukkan tajuk lagu dan URL lagu .errr..tak tau?
(jangan risau,QS akan bantu)
5. Tekan ni CLICK THIS!..hehehe..just
masuk YOUTUBE jew :P
6. Korang nak lagu apa?search je la..hehehe...
- Example?
QS suka lagu "Tentang Rasa"
korang Copy paste la link URL lagu yang korang minat tu..
tak tau apa itu link URL? URL ni mcm nasi minyak ke?Pizza?haha

ni dia URL : http://www.youtube.com/watch?v=02SCOpu3jP4 (Ni khas untuk lagu
TENTANG RASA...

7. Korang mesti nak banyak lagu kan macam QS ni.. KOrang copy paste je kat atas
YOUTUBE tu..tahu kan?
8. Sudah dah Copy paste "Link URL" aka "PIZZA" tu..HAHAHA...Korang pergi pulak
ziarah dekat CONFIGURE SETTINGS ubah la ikut korang suka..ikut hati
korang la..kalau nak ikut Default tu pon dah OK!
9. Kalau korang ubah ke tak ke,just click DONE dan ada keluar
banyak2,million2,trillion2 Code..Kalau Copy lagi yerp!hehehehe..rajin tul
korang copy yerp! :P
10. Macam biasa letak kat blog korang,just paste..hehehe..
COPY + PASTE je kan keje senang! HAHAHA

# REMEMBER!
-Untuk letak kod yang banyak tu adalah dekat sini :-
1. Log In > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Paste kod yang bermillion2 tu...
3. SIAP Paste , SAVE

- Tengok lah,menjadi tak kerja korang tu... hehehe

Oklah..Selamat mencuba ..

# Salam Tutorial QS #

0 ulasan:

Post a Comment